Proteze dentare

De cele mai multe ori, în distrucții masive ale coroanei dinților, o obturație nu mai poate substitui în cele mai bune condiții substanța lipsă. În acest caz, este nevoie de o coroană artificială – o lucrare protetică. Atunci când se pierde un dinte, de asemenea reabilitarea se face tot prin lucrări protetice, dar aici fiind nevoie de mai multe elemente – coroane artificiale care se numesc punți dentare.O punte dentară este formată din cel puțin trei elemente. Pentru realizarea ei este nevoie ca dinții vecini celui lipsă să fie preparați și introduși în lucrarea dentară, pentru a asigura susținerea ei. Acești dinți se numesc dinți stâlpi.O punte dentară poate acoperi spațiul creat de unul până la trei dinți lipsă. În cazuri mai complexe, cu lipsa mai multor dinți se indică reabilitarea cu ajutorul implantelor sau a protezelor dentare.

În cadrul clinicii Unique Smile, obiectivele ne ghidează spre folosirea celor mai bune materiale, și realizarea lucrărilor în laboratorul din interiorul clinicii, printr-o tehnologie digitală, CAD-CAM, de ultimă generație. Satisfacția pacienților noștri este foarte împortantă, de aceea acordăm o atenție deosebită acestui capitol prin colaborarea cu medici și tehnicieni dentari bine pregătiți în vederea realizării unei reabilitări protetice ce excelează prin estetică și funcționalitate.

 

Înainte de toate, plusul pe care îl aducem este prin fotografia dentară. Fiecărui pacient înainte de reabilitarea protetică, i se fac un set de fotografii, cu ajutorul cărora medicul împreună cu pacientul iau cea mai bună decizie din punct de vedere estetic. Punctul de la care se pleacă este rezultatul dorit, ținându-se apoi cont de opțiunile de tratament. Aceste fotografii se transmit ulterior tehnicianului dentar, care se ghidează foarte bine în realizarea viitoarei lucrări, ținând cont atât de o analiză a zâmbetului cât și de fizionimia pacientului.

După pregătirea protetică a dinților/implantelor se realizează lucrări provizorii. Acești dinți provizorii sunt confecționați pentru a ajuta la menținerea unui țesut gingival sănătos și bine pregătit pentru a suține viitoarea lucrare finală. Un alt plus este că pacientul pleacă din clinică cu o lucrare dentară, fără a fi inhibat de faptul că se află în timpul unui tratament protetic.

Tehnologia actuală din cadrul clinicii, ne permite de asemenea, și realizarea de lucrările  dentare cu un grad ridicat de confort pentru pacient, cu precizie mai bună și într-un timp foarte scurt. Amprenta pentru lucrările dentare se face  digital cu ajutorul unui scaner intraoral Trios. Tehnologia ne permite realizarea unui smile design,  adică o simulare a viitorului zâmbet al pacientului înainte de a se începe prepararea dinților. Se permite astfel o mai bună comunicare cu pacientul. Acesta poate vedea o simulare a rezultatului final înainte de a accepta un plan de tratament protetic.

We make it visible

24/7 service. Same Day Appointments are Available.