Profilaxie dentara

Profilaxia se referă la ansamblul de măsuri medico-sanitare menite să prevină apariția și răspândirea bolilor. La fel ca și în alte ramuri ale medicinii, în medicina dentară profilaxia are un rol important în menținerea integrității și sănătății orale, fapt ce duce la evitarea de complicații și reduce necesitatea de tratamente complexe și costisitoare. Primul pas către o profilaxie corectă este igiena orală corespunzătoare efectuată acasă. De aceea orice igienizare profesională efectuată în cadrul clinicii Unique Smile, este urmată de o lecție de igienă orală oferită gratuit de către medicul curant, prin care se explică o tehnică de periaj corectă și modul de folosire al tuturor produselor de igienă orală.În plus, în cadrul recepției puteți cere informații despre produsele profesionale pe care le punem la dispoziție in interiorul clinicii.

A doua condiție pentru menținerea sănătății orale, este prezentarea la controalele stomatologice de rutină (recall) la fiecare 6 luni. În clinica noastră tratamentul profilactic se realizează în cadrul acestor controale, printr-un procedeu complex de igienizare profesională.

În ce constă igienizarea profesională?

1.Detrartrajul dentar– reprezintă manopera de îndepărtare a tartrului de pe suprafața dinților. Se efectuează cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete, la care se adaugă nişte anse/gheruţe de diferite forme, în funcţie de situaţia clinică existentă. În momentul în care ia contact cu dintele, îi transmite acele unde de ultrasunete, şi determină astfel desprinderea tartrului. Prin acea ansă vine şi un jet de apă care previne încălzirea dintelui şi spală depozitele de tartru care au fost desprinse de pe dinţi.

Detartrajul cu ultrasunete– reprezintă manopera de îndepărtare a tartrului de pe suprafața dinților. Se efectuează cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete, la care se adaugă nişte anse/gheruţe de diferite forme, în funcţie de situaţia clinică existentă. În momentul în care ia contact cu dintele, îi transmite acele unde de ultrasunete, şi determină astfel desprinderea tartrului. Prin acea ansă vine şi un jet de apă care previne încălzirea dintelui şi spală depozitele de tartru care au fost desprinse de pe dinţi.

2. Air-flow– reprezintă manopera prin care se elimină colorațiile și depozitele de pe suprafețele dentare .Se realizează cu un aparat ce generează un jet de lichid cu presiune. Acest lichid conține apă și pulbere de bicarbonat.Igienizarea superioară rezidă din faptul că acest jet pătrunde foarte bine în spațiile interdentare și sub lucrările protetice. Bicarbonatul de asemenea, prin proprietățile sale acționează ca un medicament.

3. Periajul profesional–se realizează cu periuțe/gume și paste speciale. Periajul are rolul de a lustrui coroanele dinților, și de a elimina asperitățile ce rezultă în urma îndepărtării tartrului.

4. Fluorizarea– reprezintă manopera prin care se reface biofilmul natural și protector al dinților. Se realizează cu lacuri ce conțin fluor.

We make it visible

24/7 service. Same Day Appointments are Available.