Tratamentul ortodontic la adulti

Dacă până acum câțiva ani, pacienții mai puteau folosi sintagma „ei, aparat dentar la vârsta mea….”, acum asta a devenit doar un mit. Teoretic peste 75% din adulți au nevoie de aparat dentar atât pentru obținerea unui zâmbet armonios, dar și pentru rezolvarea altor probleme dentare cauzate de lipsa acestui tratament la momentul potrivit (vezi boala parodontală sau disfuncțiile ocluzale).

Așadar tratamentul ortodontic poate fi un real ajutor tratamentelor stomatologice ulterioare cum ar fi corectarea poziției dinților în vederea realizării unei lucrări protetice optime sau creearea de spațiu pentru inserarea corectă a unor implante dentare. De cele mai multe ori tratamentul ortodontic se indică și în probleme articulare sau abrazii accentuate ale dinților. În urma acestuia se realizează o „mușcătură” corectă ce îmbunătățește vizibil atât aspectul estetic cât și confortul masticator.

Dacă motivul principal invocat , al necesității aparatului dentar este partea fizionomică, să nu uităm de asemenea că dinții înghesuiți sunt privați de o igienă corectă ceea ce îi face mult mai susceptibili la carie și la boala parodontală. Îmbunătățirea igienei orale datorită alinierii corecte a dinților ajută și menține sănătatea orală, păstrând dinții integrii și gingiile sănătoase.

Prin urmare, beneficiile în cazul adulților sunt nenumărate. În acest sens, există alternative de aparate dentare fizionomice, care sunt mult mai discrete și chiar pot trece neobservate. Toate tipurile de tratamente ortodontice fixe sunt indicate adulților.După o consultație la medicul ortodont , în funcție de prioritățile fiecărui pacient, se ajunge la alternativa care se pliază cel mai bine acestor necesități.Pentru mai multe informații despre tipurile de aparate vizitează harta site-ului.

We make it visible

24/7 service. Same Day Appointments are Available.