Estetica Dentara

Frumusețea naturală a unei persoane poate fi cel mai bine pusă în evidență printr-un zâmbet frumos, și sănătos. Manoperele stomatologice ce îmbunătățesc zâmbetul sunt de mai multe tipuri, depinde de situația clinică existentă și de cerințele pacientului.

Metode

Albirea dentară
Albirea, ca metodă de îmbunătăţire a aspectului dinţilor, este utilizată de peste 150 ani.În trecut se foloseau substanţe chimice destul de periculoase, dar evoluția tehnologică aduce noi sisteme mai puțin agresive și totodată mult mai eficiente. În clinica noastră, pentru că am făcut un obiectiv din grija față de pacient, tratamentul de albire dentară se efectuează cu ajutorul sistemului BEYOND™ . Înainte de toate, sistemul BEYOND™ înseamnă calitate.Este îmbinarea perfectă între timp redus, rezultate maxime și siguranță totală.

Înainte de efectuarea unui tratament de albire se recomandă o igienizare profesională, pentru a pregăti cât mai bine suprafețele dentare. Procedeul în sine se desfășoară în cabinetul stomatologic, într-o singura ședință, timp de 30 minute.În acestă ședință dinții se pot deschide până la 4 nuanțe…

Întrebări și răspunsuri

I:Cine poate beneficia de un sistem de albire al dinților BEYOND™ ?

Sistemul de albire se recomandă tuturor pacienților care își doresc dinți mai albi, având rezultate deosebite. Tratamentul este cel mai eficient la pacienții cu pete cauzate de mâncare, băuturi, țigări.Însă este eficient și la pacienții cu pete de tetraciclină, fluor sau pete cauzate de îmbătrânire.

I: Cât de albi vor fi dinții mei după albire?

Rezultatele albirii pot varia, depinzând de natura petelor și severitatea lor. Tratamentul va fi adaptat la cazul dvs. pentru a produce cele mai bune rezultate. După o discuție cu medicul, în care vă veți exprima așteptările de la această albire, se va creea un plan de tratament care să se adapteze nevoilor dvs.

I: Ce se întâmplă cu lucrările protetice sau obturațiile existente?

Albirea dinților se aplică doar dinților naturali. Agentul de albire nu acționează și asupra materialelor compozite din obturații, sau asupra celor folosite la lucrările protetice. În funcție de fiecare caz în parte, poate apărea nevoia înlocuirii ulterioare a unora dintre restaurări.

I:Cât timp se menține rezultatul după albire?

Menținerea rezultatului post albire variază de la pacient la pacient, și depinde foarte mult de regimul alimentar și stilul de viață. Efectele durează în general aproximativ 3 ani.Această durată se poate diminua la pacienții care consumă multă cafea, alimente colorate sau produse de tutun. În cazul acestor pacienți se recomandă sedințe mai scurte de albire periodice.

I: Este sigură albirea dinților?

DA, tratamentul BEYOND™este 100% sigur. Lămpile de albire BEYOND™ conțin sisteme avansate de filtrare a luminii care îndepărtează radiațiile UV și căldura, asigurând confort și siguranță depline.De asemena, este redus riscul sensibilității dentare post tratament.

I:Ce se întâmplă după albire? Cum am grijă de rezultatul obținut?

În primele 24h după tratament se recomandă o așa zisă dietă albă .Adică evitarea produselor din tutun și cafea, a ceaiurilor și sucurilor colorate, vinul roșu și mâncărurile bogate în coloranți. Se recomandă de asemenea evitarea apelor de gură și a pestelor de dinți colorate. După tratamentul de albire medicul dvs.vă va recomanda produse de igienă special menite să ajute la menținera în timp a unui rezultat deosebit.

I:Cât de repede apar rezultatele după albire?

Efectul de albire a dinților apare imediat, instant după terminarea procedurii, fără să fie nevoie pentru așteptarea rezultatelor. Dacă se dorește totuși un efect mai pronunțat se poate repeta tratamentul după câteva zile. Unique Smile oferă garanția restituirii contravalorii tratamentului de albire , în cazul unui rezultat ineficient/inexistent.

I:Este dureros tratamentul de albire a dinților?

Este normal ca după tratament să apară o ușoară sensibilitate dentară, însă cel mai frecvent majoritatea pacienților nu simt nimic după albirea BEYOND™ .Semsibilitatea ușoară se datorează gelului de albire care ajută la deschiderea “tunelelor” microscopice smalțului, fapt ce perminte penetrarea dentine (dentina fiind cea care dă culoarea dinților). După terminarea procedeului aceste microtunele au nevoie de 24h pentru a se închide complet.Acesta este intervalul în care unii dintre pacienți pot simți o sensibilitate la respirarea aerului pe gură, la consumul alimentelor/lichidelor foarte reci sau foarte calde. Totuși, majoritatea pacienților nu vor mai simți nici o sensibilitate după doar câteva ore de la tratament. Un foarte mic procentaj pot avea o sensibilitate mai ridicată și o senzație de disconfort, care va trece fără efecte secundare în maxim 24h.

I:Ce impact va avea albirea dentară asupra mea?

În ultima perioadă, tot mai multe persoane aleg să se bucure de beneficiile unui tratament de albire dentară. Efectul unui zâmbet alb și strălucitor se va reflecta într-o stare generală mai bună, și o creștere semnificativă a încrederii în sine. Cercetările arată că oamenii cu dinți mai albi tind să zâmbească mai des, iar în cadrul unei discuții mențin mai mult un contact vizual cu interlocutorul. Adesea, oamenii din jur nu vor observa că dinții sunt mai albi, ci vor observa unaspect fizic mai plăcut, se vor gândi că arătați mult mai bine, fără a realiza deseori de unde vine această impresie.

Fațetele dentare

Un zâmbet frumos, ideal se obține nu doar prin albirea dentară, ci și prin creearea unei forme, mărimi, și contur adecvat al dinților. Dinții care participă în mod normal în timpul unui zâmbet sunt dinții superiori. În funcție de tipul zâmbetului se pot descoperii dinții frontali superiori, și cei posteriori, gradul de vizibilitate al acestora fiind diferit de la individ la individ.

Pentru cosmetizarea aspectului dinților ce sunt vizibili în timpul zâmbetului există aceste fațete dentare. Fațetele se pot realize direct în cabinetul dentar, sau indirect prin fabricarea lor într-un laborator de tehnică dentară. Indicațiile lor fiind diferite în funcție de caz, și de cerințele pacientului. La Unique Smile, în urma unui consult și a unor investigații imagistice, se stabiliște împreună cu medicul coordonator care variantă se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Cel mai bun rezultat estetic și stabil în timp se obține însă cu ajutorul fațetelor dentare ceramice, ceea ce implică confecționarea lor în laboratorul de tehnică dentară. Fațetele ceramice sunt foarte subțiri, ca niște foițe, confecționate dintr-o ceramică translucentă, care se lipesc pe suprafața dinților. Înaintea confecționării lor este nevoie de o minimă preparare a suprafețelor dentare pe care urmează să fie aplicate.

Indicații fațete dentare – se recomandă tuturor celor care își doresc o cosmetizare a zâmbetului, și se află în fața uneia dintre următoarele situații :

  • Dinți ciobiți, fisurați, fracturați
  • Dinți ce prezintă modificări de culoare
  • Dinți mici, nanici
  • Dinți ce prezintă anomalii ușoare de formă
  • Dinți ce prezintă spații, diasteme (strungăreață), treme inestetice
  • Dinți usor înghesuiți la care nu se dorește corecția lor ortodontică

Coroanele dentare ceramice

În cazul unor distrucții mai mari ale dinților, singura modalitate de îmbunătățire a zâmbetului rămân coroanele ceramice (din porțelan), cu sau fără suport metalic. De asemenea lipsa unui dinte se poate înlocui tot prin realizarea de coroane dentare pe implanturi, sau prin punți dentare (mai multe coroane legate). Punțile dentare au nevoie de dinți suport vecini dintelui lipsă, numiți dinți stâlpi, care vor fi preparați în vedera confecționării acestora.

Cea mai bună metodă actuală de înlocuire a unui dinte lipsă este implantul dentar, prin care se elimnă necesitatea preparării unor dinți de cele mai multe ori integrii. Pe implantul dentar, după integrarea acestuia se va aplica o coroană ceramica, ce va înlocui cât mai fidel forma și funcția dintelui lipsă.

We make it visible

24/7 service. Same Day Appointments are Available.