Digital Smile Design

Procedurile de restaurare dentară sunt efectuate în mod obișnuit la pacienții din întreaga lume. Mulți pacienți au nevoie de servicii de restaurare ca urmare a rănirii, a bolilor sau a altor probleme care le-au afectat sănătatea orală și zâmbetul. Cu toate acestea, nu toate procedurile oferă aceleași rezultate. Digital Smile Design (DSD) a revoluționat estetica dentară, oferind rezultate mai bune și mai previzibile pentru fiecare pacient.

DSD este un instrument unic de planificare a tratamentului stomatologic care întărește viziunea diagnosticului unui medic stomatolog și îmbunătățește predictibilitatea și comunicarea între medici și pacienții lor. Un plan de tratament se bazează complet pe o analiză amănunțită a proporțiilor dentare și faciale ale pacientului. Utilizând videoclipuri, fotografii și machete temporare, DSD furnizează detalii extrem de specifice ce ajută medicul dentist să creeze zâmbetul perfect dorit de pacientul său.

După ce datele sunt importate în software, medicul dentist va suprapune anumite tipuri de machete dentare digitale peste zâmbetul pacientului pentru a observa care dintre acestea reprezintă cea mai bună opțiune. Acest lucru oferă o privire rapidă asupra așteptărilor în ceea ce privește tratamentul. Imaginile și videoclipurile rezultate prin această tehnologie de ultimă generație ajută în crearea unui model dentar mai realist, care include estetica feței și alte aspecte importante.

Astfel, Digital Smile Design reprezintă o procedură dentară care creează zâmbete esetice ,mai natural si frumoase. Machetele rezultate pot face minuni în ceea ce privește sănătatea și aspectul dentar, indiferent de starea inițială a dinților existenți.

 

 

Care sunt avantajele Digital Smile Design?

digital smile design

Zâmbetul este o reflecție importantă a sinelui propriu, împreună cu comunicarea unei varietăți de emoții celor din jurul nostru și este unic pentru fiecare persoană. De fapt, există mulți factori care trebuie luați în considerare și evaluați cu atenție pentru a crea un zâmbet care să fie estetic plăcut atât medicului, cât și pacientului.

Și chiar dacă tehnologia digitală are un efect răspândit în atât de multe domenii, inclusiv stomatologia restaurativă, și care permite simulări digitale ale zâmbetului final al unui pacient, există mulți factori și multe aspecte care trebuie evaluate de către medicul dentist. Crearea unui zâmbet ideal poate necesita ortodonție, chirurgie ortodontică, chirurgie parodontală, stomatologie cosmetică, chirurgie orală sau chirurgie plastică.

Vizualizarea rezultatului înainte de intervenția propriu-zisă oferă confort și o înțelegere mult mai clară a pacientului în ceea ce privește etapele necesare atingerii respectivului rezultat. Totodată, proiectarea digitală a zâmbetului va fi una extrem de naturală. Beneficiul primar și cel mai important este că este aproape imposibil să se facă diferența dintre coroana dentară și dinții naturali.

De asemenea, această tehnologie prezintă o abordare extrem de conservatoare și minim invazivă, care nu numai că are un nivel ridicat de estetică, ci și păstrează cantitatea maximă de structură a dinților. Spre deosebire de dinții naturali, fațetele personalizate rezistă petelor de cafea și ceai, precum și fumului de țigară deoarece materialul utilizat nu este unul poros.

Cu fațetele, spre deosebire de coroane, dinții naturali rămân în mare parte intacți, deoarece doar o cantitate minimă din structura dinților este modificată pentru a se potrivi cu fațeta. Pentru dinții extrem de decolorați, fațetele pot face chiar și cei mai întunecați dinți să pară albi strălucitori.

 

Cum ajută DSD pacienţii?

 

 

Digital Smile Design (DSD) este o tehnologie digitală avansată care permite medicului să proiecteze zâmbetul final al pacientului înainte de a începe tratamentul. În plus, cu Digital Smile Design, este posibilă alegerea esteticii dentare (fațete dentare și coroane) dorită de pacient, tipul și dimensiunea albului în funcție de dinții naturali și de proporțiile feței.

În acest fel, un dentist specializat în stomatologie cosmetică poate efectua ultimele proceduri dentare în funcție de dorințele pacientului și poate crea un zâmbet care să îi reflecte personalitatea. Digital Smile Design este o procedură computerizată care simulează rezultatul final al tratamentului dentar, precum fațete dentare, implanturi, coroane sau punți, care trebuie efectuate pentru a obține zâmbetul dorit.

De cele mai multe ori, lipsa încredereii, teama de un rezultat incert sau inadecvat determină pacienții să fie afectați de aspectul inestetic al dinților și să refuze tratamentele necesare. Datorită Digital Smile Design, pacienții care au nevoie de un nou design pentru zâmbetul lor au ocazia să vadă rezultatul înainte de a începe tratamentul.

Conceptul de design digital al zâmbetului se bazează pe analiza proporțiilor feței și dinților pacientului și folosește un set predefinit de fotografii digitale de înaltă calitate pentru a înțelege relația dintre dinți, gingii, buze, zâmbet și trăsături faciale.

 

De ce să optezi pentru Digital Smile Design ?

 

Designului digital al zâmbetului reprezintă o tehnologie revoluționară care îți va oferi o înțelegere mult mai clară a planului de tratament, dar și multe alte beneficii:

  • Oferă posibilitatea armonizării dinților cu restul feței;
  • DSD permite vizualizarea stării actuale a dinților și rezultatele care pot fi obținute după tratament;
  • Permite simularea mai multor opțiuni de tratament;
  • Livrează imagini de înaltă calitate care permit alegerea unui design pentru zâmbetul dorit
  • Oferă posibilitatea de a monitoriza rezultatul acțiunilor întreprinse de medicul dentist

 

 

În ce domenii dentare este utilizat DSD?

 

Digital Smile Design este o tehnologie digitală care a fost utilizată cu succes în diferite domenii ale stomatologiei, cum ar fi:

  1. Cosmetică dentară și restaurativă (estetică dentară)
  2. Parodontologie
  3. Implantologie dentară
  4. Ortodonție și chirurgie parodontală

Dacă pacientul optează pentru tratament dentar cosmetic sau îmbunătățirea zâmbetului, tehnologia Digital Smile Design îl va ajuta să obțină un rezultat mai previzibil, dar și să aleagă dintre opțiunile pe care le are la dispoziție. Digital Smile Design reprezintă o abordare absolut inovatoare a procedurilor dentare estetice și de reabilitare orală.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale designului digital al zâmbetului pentru pacienți este că îi implică pe aceștia în crearea unui nou zâmbet de la zero. Demn de menționat este faptul că, utilizarea de către medic a tehnologiei Digital Smile Design necesită o certificare în această tehnică digitală. În acest sens, nu e nevoie doar de tehnologii ultraperfomante pentru a obține un zâmbet perfect, ci și de un medic dentist cu experiență, care să știe să folosească aceste tehnologii, astfel încât pacientul să obțină rezultatele pe care și le dorește.

 

Daca şi tu iţi doreşti un zâmbet ideal programează-te la o consultaţie pentru DSD şi medicul nostru îţi va face o simulare pentru tine.

We make it visible

24/7 service. Same Day Appointments are Available.