Ce proceduri de estetică dentară poți alege în funcție de nevoile zâmbetului tău?

Se spune că zâmbetul este o adevărată carte de vizită, de aceea fiecare dintre noi visăm la o dantură cât mai dreaptă, albă și perfect aliniată. Puțini dintre noi avem norocul să posedăm acel zâmbet de Hollywood în mod natural, însă, din fericire, avem la dispoziție o gamă variată de proceduri menite să îi redea danturii o estetică armonioasă.

Pentru că subiectul estetică dentară este unul destul de vast, permite-ne să îți prezentăm, în cele ce urmează, câteva detalii despre procedurile la care poți apela pentru a-ți îmbunătăți aspectul danturii, dar și câteva recomandări specializate, venite din partea echipei Unique Smile.
În ce situații este necesar să apelezi la un tratament de estetică dentară?
Mai întâi de toate, trebuie să subliniem că estetica dentară nu reprezintă doar o soluție pentru cei care nu sunt satisfăcuți de aspectul dinților lor. Există situații mult mai complexe, în care aceste proceduri redau nu doar estetică, ci și funcționalitatea zâmbetului, de aceea îți recomandăm să te prezinți la o consultație în oricare dintre următoarele situații:

  • Dantura prezintă colorații inestetice;
  • Te confrunți cu dinți fisurați sau chiar fracturați;
  • Dantura prezintă spații interdentare generoase;
  • Ai pierdut unul sau mai mulți dinți (în mod natural sau în urma unui accident);
  • Te confrunți cu o malpoziție dentară (dinți înghesuiți sau spațiați, angrenaj invers etc.).

Ce proceduri de estetică dentară ai la dispoziție?

În cadrul Unique Smile Sibiu, dar și în general, într-o clinică stomatologică specializată, vei avea acces la o gamă diversificată de proceduri de estetică dentară: de la serviciile cu rol pur estetic (albire dentară, aplicare de bijuterii, fațete dentare), până la proceduri complexe de smile design, protetică, implantologie sau ortodonție.

1.Albirea dentară

Ședințele de albire dentară sunt ideale pentru pacienții care se confruntă cu diverse colorații inestetice, cauzate, cel mai adesea, de consumul regulat de alimente care pătează smalțul – cafea, vin roșu, ceai negru ș.a. Deși există multe mituri în ceea ce privește impactul albirii dentare asupra sănătății dinților, atunci când sunt realizate sub atenta supraveghere a medicului stomatolog, cu ajutor tehnologiilor performante, acreditate la nivel internațional, aceste proceduri sunt complet sigure!

Efectuată în mod corect, în urma unui tratament de profilaxie (detartraj + igienizare), o ședință de albire dentară poate deschide culoarea dinților cu până la 4 nuanțe.

2. Fațetele dentare

La fel de populare în ultimii ani, fațetele dentare au capacitatea de a schimba în mod radical atât forma, cât și nuanța zâmbetului. Aceste pelicule ceramice, poziționate pe suprafața dintelui, pot fi recomandate de medicul dentist în oricare dintre următoarele situații: culoare inestetică, strungăreață, forme neplăcute, fracturi dentare și chiar ușoare malpoziții.

3. Implantul, coroanele și punțile dentare

Trecând în sfera implantologiei și proteticii dentare, vorbim aici despre soluții mult mai complexe, create în vederea reconstruirii zâmbetului. Atunci când pacientul se confruntă cu unul sau mai mulți dinți lipsă, dar și în situațiile în care unul dintre dinți este slăbit și are nevoie de o protecție superioară, medicul specialist va recomanda întotdeauna, în funcție de caz, una dintre aceste soluții.

4. Aparatul dentar

Un tratament ortodontic reprezintă poate cea mai complexă procedură de estetică dentară, rezultatele fiind cu adevărat spectaculoase. Deși în ultimii ani a devenit un adevărat trend mai ales în rândul tinerilor, purtarea unui aparat dentar va fi recomandată de specialistul în ortodonție fie în cazul malpozițiilor dentare, fie în cazul anomaliilor de ocluzie și mușcătură. Iată

Când este momentul să vizitezi un specialist în ortodonție? Am detaliat răspunsul într-un alt articol de pe blogul Unique Smile!

5. Digital Smile Design

În cazul în care pacientul are nevoie de o restaurare a zâmbetului sau de o lucrare dentară ceva mai complexă, recomandăm utilizarea instrumentului Digital Smile Design (DSD), disponibil și în clinica noastră.

Cu ajutorul acestuia, medicul realizează o analiză amănunțită a proporțiilor faciale și dentare, suprapune diverse machete dentare, astfel încât pacientul să poată previzualiza rezultatul final al tratamentului (fie că este vorba despre fațete dentare, implanturi sau alte tipuri de construcții protetice).

Principalul avantaj al acestei tehnologii este faptul că, având o măsurătoare exactă a proporțiilor dentare și faciale, medicul poate adapta tratamentul astfel încât să creeze un efect cât mai natural și echilibrat.

Recomandarea specialiștilor Unique Smile?

Indiferent de procedura de estetică dentară dorită, îți recomandăm să consulți întotdeauna sfatul medicului stomatolog și să rămâi deschis la sugestii. Află care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni pe care o ai la dispoziție, care dintre tratamente sunt ireversibile și care nu, apoi alege cea mai bună alternativă pentru tine!

Dacă îți dorești să beneficiezi de ajutorul specialiștilor Unique Smile Sibiu, nu ezita să ne contactezi pentru o programare. Te așteptăm cu drag!